Dumnezeu iubeşte familiaUn raport publicat de Parlamentul European, arată că în statele din Uniunea Europeană, la fiecare 30 de secunde se destramă o căsnicie şi se produce un avort. Parlamentul European avertizează că viaţa de familie în Europa este în pragul unui colaps. În acelaşi document, rata natalităţii este calificată drept critică, mai ales că în cele 27 de ţări ale Uniunii s-au născut, în 2007, cu aproape un milion de copii mai puţini decât în 1980. Un alt sondaj, realizat de Institutul pentru Politici Familiale în statele comunitare, dezvăluie faptul că numărul pensionarilor îl depăşeşte pe cel al adolescenţilor şi că tot mai multe persoane trăiesc singure.

Recent, în căminul Facultăţii de Chimie a Universităţii de Stat din Moldova, o studentă a născut un copil conceput dintr-o relaţie imorală şi l-a aruncat în WC. Numărul divorţurilor depăşeşte pe cel al căsătoriilor. Părinţii sunt plecaţi peste hotare şi un mare număr de copiii sunt lăsaţi de capul lor. Imoralitatea este promovată în mas-media şi anumite organizaţii create sub pretexte nobile, lucrează metodic şi sistematic la răspândirea imoralităţii. Familiile sunt afectate de conflicte continui şi deseori duc până la sinucidere. Nu putem accepta o aşa stare a familiei. Trebuie să ne apărăm familiile.
Familia este instituită de Dumnezeu

Când au venit odată Fariseii să-l ispitească pe Domnul Isus punându-i o întrebare cu privire la divorţ.

Drept răspuns, El le-a zis: „Oare n-aţi citit că Ziditorul, de la început i-a făcut parte bărbătească şi parte femeiască, şi a zis: „De aceea va lăsa omul pe tatăl său şi pe mama sa, şi se va lipi de nevastă-sa, şi cei doi vor fi un singur trup?” Aşa că nu mai sunt doi, ci un singur trup. Deci, ce a împreunat Dumnezeu, omul să nu despartă.” (Evanghelia după Matei 19:4-6)

Dumnezeu este creatorul familiei şi doar în familie se simte fiecare om în siguranţă şi confort. Familia este locul bucuriei şi împlinirii.
Imoralitatea distruge familiile

Relaţia sexuală este un dar de la Dumnezeu doar pentru soţ şi soţie. Una din cele 10 porunci spune: „Să nu preacurveşti!” şi ultima poruncă spune: „Să nu pofteşti nevasta aproapelui tău…” Noi trăim vremuri când imoralitatea a ajuns să fie ridicată la nivel de virtute şi fiind promovată la toate nivelele afectează negativ minţile oamenilor şi apoi le distruge familiile. Dumnezeu mai spune în Biblie:

Căci Eu urăsc despărţirea în căsătorie şi pe cel ce îşi acoperă haina cu silnicie. De aceea, luaţi seama în mintea voastră, şi nu fiţi necredincioşi!” (Maleahi 2:16)

Suntem datori să protejăm familia

Dacă nu vom întreprinde nimic, lucrurile vor merge din rău în mai rău. Familia este în prag de colaps nu doar în Europa, ci şi în Moldova. Este o stare alarmantă care cere de la fiecare bărbat şi femeie să ia o atitudine şi să acţioneze. Credinţa în Dumnezeu a fost şi rămâne temelia familiei care dăinuieşte. Să ne întoarcem din toată inima la Dumnezeu prin ascultare de Cuvântul Său şi credinţă în Domnul Isus Hristos.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: