Combaterea violenţei în familie!


De regula, crearea unei familii incepe foarte frumos. Cu declaratii de dragoste, cu un «da» in fata altarului, cu ginduri senine spre un viitor fericit. Dar realitatea de zi cu zi, lipsa mijloacelor financiare, greutatile aparute pe parcurs ii face pe multi care nu demult si-au jurat credinta, dragoste si devotament sa-si schimbe comportamentul. Violenta in famile a devenit o problema sociala, care cu regret, se complica pe an ce trece.

Daca multe din organizatiile non-guvernamentale inceacra sa faca ceva pentru combaterea violentei in familie, cu atit mai mult noi, care optam pentru valori morale sanatoase, trebuie sa ne implicam in prevenirea si combaterea violentei in familie. Un studiu realizat de catre Forul organizatiilor de femei din Republica Moldova arata ca 98 la suta dintre cei chestionati au confirmat prezenta tratamentului brutal in familie, 70 la suta considera ca societatea trateaza violenta in familie ca o norma,(groaznic) iar 52% au spus ca printre prietenii lor sint femei supuse violentei in familie. Pe linga aceasta, 68 la suta dintre cei chestionati – victime ale violentei in familie – au raspuns ca nu stiu unde se pot adresa dupa ajutor. Oare asa trebuie sa fie? O data ce acestea persoane, victime ale violentei in familie nu au unde se se adrese, ne arata de fapt, ca la nivel de tara nu se face absolut nimic cu privire la protectia familiei. Poate la nivel teoretic si se vorbeste mult, dar practic nu se face nimic.

Este timpul sa salvam familia!!! Haideti sa fim noi facem o schimbare in tara noastra promovind valorile familiei, care este fundamentul societatii noastre. Cum vom putea avea o societate sanatoasa daca fundamentul este distrus?

Articolul 48 al Constituţiei Republicii Moldova spune: “Familia constituie elementul natural si fundamental al societatii si are dreptul la ocrotire din partea societăţii şi a statului.”

Atit societatea cit si statul are datoria de a proteja si de a ocroti familia. Ca si cetateni ai acestei tari avem o mare responsabilitate de a sensibiliza autoritatile de stat in vederea protejarii familiei. Eu propun sa facem un plan de actiune în vederea fortificării familiei:

1. să prezentam familia din punct de vedere al lui Dumnezeu la toate nivelele societăţii, începind cu şcolile publice

2. să cerem prin scrisori acţiuni specifice in vederea protejarii familiei de la imoralitate sub orice forma, care se pare ca in ultimul timp cel mai mult ataca familia (presedintele Parlamentului, Prim-ministrul, Primarului General al mun. Chisinau). In aceste instante se pot adresa mai ales victime ale violentei in familie.

3. să scriem scrisori la posturile de radio şi TV şi să cerem introducerea programelor cu conţinut biblic care sa promoveze valorile familiei (ca de exemplu postul de radio Univers FM, cu emisiunea: «Sfatul Preotului Solutii la Probleme Actuale», preot Vasile Filat vasile.filat@gmail.com, sau scrie la www.universfmradio.com )

4. să organizăm cît mai multe conferinte şi seminare cu tematica: «Familia fundamentul societăţii» şi să implicăm chiar pe cei care sunt victime ale violentei in familie

5. să fie editate cît mai multe broşuri, buclete cu continut care să promoveze valorile familiei, şi apoi să fie distribuite in toata tara.

Pentru mine familia este un colţişor de rai, este izvorul de fericire şi implinire pentru ca aşa vreau eu. Familia este ceva sfint si descopar in fiecare zi ceva deosebit in ea. Atmosfera din familia noastra o facem noi singuri. Ma doare sufletul sa vad cum se distruge familia din tara noastra, si ca cetatean al acestei tari nu voi sta indeferenta fata de o valoarea asa de mare cum este familia. Eu voi fi acea care voi lupta pentru promovarea adevaratei valori a familiei si ma voi implica in acest plan de actiune, si vom face tot ce tine de noi numai ca familia din tara noastra sa fie protejata.

Doresti sa te implici cu noi?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: