Ministerul Justiţiei a definitivat elaborarea proiectului de Lege pentru prevenirea şi combaterea discriminării


Din surse foarte sigure am primit acest mesaj care este un mare semn de alarmă:

Ministerul Justitiei a definitivat elaborarea proiectului de Lege pentru prevenirea şi combaterea discriminării si deja intentioneaza sa-l trimita la avizare tuturor organelor pentru coordonare

Totodata proiectul este plasat pe pagina web a ministerului – astfel incit poate fi studiat si pot fi inaintate obiectii la el http://www.justice.gov.md/index.php?cid=161

Am aflat ca se preconizeaza si consultarea societatii civile – in acest sens se va organiza si o sedinta de consultare a publicului in incinta ministerului la 8 iulie. Аu fost trimise scrisori la diferite organizatii inclusiv sa organizatiile crestine ortodoxe – insa la celelalte culte nu s-a trimis, lucratorii ministerului zic ca nu stiu denumirea lor.

Totusi proiectul este pus pe pagina web asa ca ne putem expune opinia asupra lui si putem scri un raspuns oficial pe marginea acestui proiect (pe varianta ministerului, caci difera mult de ceea ce era inainte) indreptat de la asociatiile noastre crestine catre Ministrul Justitiei. De asemenea, poate fi trimis si pe adresa de email secretariat@justice.gov.md , dar numaidecat si in forma tiparita (de pus in cutia de posta de la minister, et. 1).

In opinia lucratorilor Ministerului Justiţiei raspunsul asociatiilor obstesti si a culetelor crestine trebuie sa le fie trimis pina la 30 iunie curent (inclusiv).

Nu stiu daca va fi posibila participarea la sedinta publica din patea celor neivitati (fiindca sala de audinte are doar 40 locuri, si au fost trimise scrisori la cei invitati), totusi putem folosi cu siguranta calea scrisa, prin a face aviz la proiectul dat (expunerea parerii pe marginea prevederilor concrete, dupa caz, cu argumentare practica si legislativa) si trimiterea lui catre Ministerul Justitiei.

Studiaţi cu atenţie documentele

Eu sunt preot şi nu jurist de specialitate, dar acum studiez cu atenţie aceste documente. Vreau să îndemn pe toţi preoţii, profesorii, juriştii, şi toţi oamenii la care nu le este indiferentă soarta familiilor şi a copiilor noştri, să studieze cu atenţie aceste documente ca să nu ne trezim apoi că prin el ni s-a întins o cursă în care să fie prinsă familia, societatea, scoala, biserica, etc.

Proiectul de Lege privint prevenirea şi combaterea discriminării

Notă informativă la proiectul Legi pentru prevenirea şi combaterea discriminării

Proiect de Lege pentru modificarea Codului Penal al Republicii Moldova

Sinteza obiecţiilor şi propunerilor la proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Codului Penal al Republicii Moldova

Trebuie să cerem excluderea termenului “orientare sexuală”

Eu văd un foarte mare pericol în faptul că la articolul 1 al proiectului de lege, printre criteriile de discriminare este inclusă şi “orientarea sexuală”. Spre deosebire de primele proiecte de lege alcătuite de aşa numită Coaliţie nediscriminare, proiectul acesta menţionează doar o singură dată termenul “orientare sexuală” dar în felul acesta deschide mari, ca să nu zic toate posibilităţile pentru imorali. Aici nu este data o definiţie a termenului “orientare sexuală” dar oamenii imorali din secolul nostru au întrodus acest temen pentru a da o altă înfăţişare perversiunilor pe care le practică. Astfel, pentru ei aceasta se referă la homosexuali, lesbiene, bisexuali, transexuali. Dacă li se lasă în lege o poartă deschisă prin admiterea termenului “orientare sexuală” ei apoi vor căuta să aplice acest termen şi pentru zoofilie, pentru necrofilie, pentru pedofilie, etc. De altfel, nu este de mirare că în una din ţările europene un partid a venit cu iniţiativa legalizării pedofiliei. În opinia mea, este foarte periculoasă pentru naţiune şi pentru viitorul copiilor noştri admiterea termenului “orientare sexuală” în proiectul de Lege pentru combaterea şi prevenirea discriminării.

Prezentul proiect de Lege le oferă homosexualilor de odată toate drepturile “la pachet”

Articolul 2 al proiectului de Lege defineşte termenii aplicaţi în lege. Iată cum este definită discriminarea:

a) discriminare – orice diferenţiere, excludere sau limitare în drepturi, directă sau indirectă a persoanelor, precum şi susţinerea comportamentului discriminatoriu bazat pe criteriile stipulate în prezenta lege.

Astfel, conform doar a acestor două articole, homosexualilor şi lesbienelor li se oferă toate drepturile ca şi la toţi ceilalţi oameni, adică dreptul la căsătorie între cupluri de acelaşi sex, dreptul la înfiere, etc. Aceasta contravine în mod direct Articolului 48 al Constituţiei ţării noastre şi este o mare ameninţare.

Proiectul de Lege le oferă imoralilor toate posibilităţile pentru promovarea imoralităţii prin intermediul sistemului de învăţământ al ţării

Articolul 11 al proiectului de lege se referă la interzicerea discriminării în domeniul educaţiei şi scrie astfel:

(1) Instituţiile de învăţămînt şi educaţie asigură respectarea principiului nediscriminării: c) în activitatea didactică şi ştiinţifico-didactică; d) prin elaborare de materiale didactice şi programe de studii, în conformitate cu principiul nediscriminării; e) prin informarea şi instruirea cadrelor didactice în vederea calificării faptelor discriminatorii şi aplicării metodelor şi mijloacelor de prevenire a unor astfel de acte şi de sesizare a autorităţilor abilitate; f) realizează în comun cu alte autorităţi abilitate şi în colaborare cu organizaţiile neguvernamentale din domeniu, programe educaţionale pentru copii şi pentru părinţi, în vederea prevenirii şi combaterii discriminării.

Ce înseamnă aceasta? Homosexualii au ţintit totdeauna la instituţiile de învăţământ unde prin programe iscusit şi viclean alcătuite să promoveze imoralitatea în rândurile copiilor, elevilor şi tinerilor. Am scris anterior despre felul cum au făcut ei această informare la şcolile pedagogice din ţară. Manualul “Deprinderi de viaţă” a fost o altă tentativă de a face “informare” prin care era răspândită imoralitatea. Mai rău, homosexualii vor căuta cu tot dinadinsul să devină profesori în şcoli şi la instituţiile superioare şi să fie ei cei care elaborează programele didactice. Iată ce posibilităţi le oferă acest proiect de lege prin singurul fapt că va include şi termenul “orientare sexuală” ca şi criteriu de discriminare.

Proiectul Legii nediscriminare oferă imoralilor posibilităţi enorme pentru înregistrarea noilor organizaţii

Articolul 21 al proiectului de lege este dedicat activităţii asociaţiilor obşteşti în domeniul prevenirii şi combaterii discriminării şi scrie:

(1) Pentru prevenirea şi combaterea discriminării asociaţiile obşteşti cu atribuţii în domeniu, pot coopera cu autorităţile administraţiei publice şi cu organele competente. (2) Asociaţiile obşteşti au dreptul: a) să înainteze în instanţele judecătoreşti acţiuni pentru protecţia victimelor discriminării; b) să adreseze, organelor competente, propuneri privind tragerea la răspundere a persoanelor vinovate de săvârşirea faptelor discriminatorii; c) să solicite instanţei de contencios administrativ anularea în tot sau în parte a actelor, ce conţin prevederi discriminatorii, emise de autorităţile publice; d) să acorde asistenţă consultativă victimelor discriminării; e) să monitorizeze îndeplinirea de către organele administraţiei publice centrale şi locale a prevederilor stipulate de legislaţia în vigoare; f) să pună la dispoziţie şi să publice informaţii în materia nediscriminării; g) să înainteze autorităţilor administraţiei publice propuneri pentru modificarea legislaţiei în vigoare în domeniul prevenirii şi combaterii discriminării.

Nu uitaţi că tot ce cuprinde această lege se aplică şi homosexulilor, lesbienelor, bisexualilor şi trans-sexualilor şi aşa cum ei au fost şi sunt cei mai interesaţi în obţinerea acestei legi, ei vor fi cei care vor căuta şi să profite cel mai mult de ea. Vor înregistra multe organizaţii obşteşti ca să sufoce şi să sfideze societatea, biserica, instituţiile de învăţământ, oamenii de afaceri şi pe oricine va sta în calea lor oprindu-i să răspândească imoralitatea.

Cine este invitat la şedinţa din 8 iulie de la Ministerul Justiţiei?

Cu toate că am scris în diferite instanţe de nenumărate ori, că am vorbit în conferinţe de presă, că am participat la programe televizate, că am scris multe articole în ziare şi pe net – nu am primit nici o invitaţie la şedinţa din 8 iulie care va fi la Ministerul Justiţiei. Aş fi foarte recunoscător celor care ar putea face posibilă şi prezenţa mea acolo. Sunt curios dacă cineva din cititorii acestui articol au primit invitaţie. Aş aprecia dacă veţi pune un comentariu ca să ne daţi de ştire tuturor. Frica mea este ca nu cumva această şedinţă să fie aranjată în aşa fel ca să fie prezenţi acolo doar cei de la Gender-Doc-M, de la Amnesty International şi alte câteva organizaţii care susţin pe homosexuali. Mă tem de asemenea ca nu cumva să fie invitaţi oameni care nu sunt competenţi în materie şi care nu vor contribui cu nimic pentru apărarea dreptăţii.

Ce trebuie să facem?

Timpul este foarte scurt şi limitat. Trebuie să scriem cu toţii scrisori către Ministerul Justiţiei şi să cerem eliminarea termenului “orientare sexuală” din proiectul de lege şi apoi să argumentăm cererea noastră. Puteţi folosi argumentele din acest articol. Scrisorile trebuie să fie trimise de la cetăţeni particulari şi din partea asociaţiilor obşteşti. Pentru asociaţiile obşteşti este important să apeleze la ajutorul juriştilor ca să fie formulată bine cererea şi într-un limbaj juridic. Toate aceste petiţii trebuiesc trimise cât se poate de repede. Adresa Ministerului Justiţiei este:

Ministerul Justiţiei al Republicii Moldova
str. 31 August 1989, nr.82
Chişinău, MD-2012

tel: 234795
fax: 234797

Ce credeţi că putem face mai mult pentru a realiza eliminarea termenului “orientare sexuală” din proiectul de Lege pentru combaterea şi prevenirea discriminării?

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: