De ce trebuie să citim şi să nu ne jucăm în jocuri virtuale?


Mulţi cred că cărţile sunt pentru bătrîni sau pentru a nu asta fără treabă. Dar vreau să vă spun că citind noi căpătăm informaţii de care vom avea nevoie în viaţă.

Cei mai mulţi copii, adolescenţi şi tineri pentrec timpul liber la calculatoare jucîndu-se în jocuri virtuale ce este periculos pentru sănătatea lor cît şi pentru mintea şi cugetul lor. Un copil de 6-7 ani a omorît un alt copil cam de aceeaşi vîrstă, cînd au găsit jertfa şi l-au întrebat de ce a făcut această crimă el a răspuns: “Păi, el nu mai are o viaţă ?”. Deci vedem că aceste jocuri încep a deveni realitate şi aduc la mari crime la care nici nu ne gîndim că le-ar putea face persoanele atît de tinere ca cea din exemplul dat.

Într-un alt caz un om după ce a stat o zi întreagă la internet-cafe şi s-a jucat în jocuri virtuale, după ce a ieşit, din cauza concentrării i-a plesnit o vînă din cap şi a murit pe loc. Deci jocurile virtuale ne afectează sufletul cît şi sănătatea.

Principala carte care orice persoană ar trebui s-o citească este Biblia. Biblia este un îndrumător în viaţă, cît şi un act istoric de la crearea lumii spre mileniul în care trăim. Prin Biblie Dumnezeu ne îndrumeză ce trebuie să facem în această viaţă şi ce este interzis (păcatele), Biblia este îndrumătorul de care orice creştin trebuie să se folosească.

Alte cărţi deasemenea merită să fie citite deoarece cărţile ne deschid mintea şi ochii ca să vedem lucrurile care au fost ascunse de noi pînă acum.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: